'De moeders hier worden verwend met een presentje dat de moeders dáár hebben gemaakt'.
'De moeders hier worden verwend met een presentje dat de moeders dáár hebben gemaakt'.

Wereldwinkel Diever op de bres voor Daycare Centre in Namibië

DIEVER – Moederdag en World Fairtrade Day vallen dit jaar in hetzelfde weekend. Op World Fairtrade day op 11 mei wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van eerlijke handel met producenten in ontwikkelingslanden.

Speciaal voor Moederdag verkoopt de Wereldwinkel Diever een mooie geschenkdoos met vier heerlijke smaken kruidenthee. Zo genieten alle mama’s in Nederland van een fairtrade verwenmoment en helpen zij de wereld een beetje beter maken.

Goed doel
Ook dit jaar geeft de Wereldwinkel van Diever op World Fairtrade Day de aftrap voor de ondersteuning van een goed doel. In 2013 willen wij de aandacht richten op het ‘Wake-Up!’ Daycare Centre van de Stichting Penduka in Namibië.

Wake-Up
Het aantal jonge wezen en kinderen met één ouder is hoog in Namibië, o.a. als gevolg van de HIV/Aids epidemie. Voor kinderen onder de zes jaar is er geen plaats in het formele onderwijs. ‘Wake-Up’ wil die jonge kinderen van ouders met lage inkomens en de wezen zorg en onderwijs geven, om daarmee hun ontplooiingskansen te vergroten.

Handvaardigheidsproducten 
Deze week zullen in de Wereldwinkel vanaf 11 mei handvaardigheidsproducten worden verkocht, die gemaakt zijn door de vrouwen van Penduka. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Daycare Centre. Ook staat hiervoor de bekende ‘goede-doelen pot’ op onze toonbank.

Op World Fairtrade Day bent u van harte welkom in de Wereldwinkel aan de Kruisstraat nr 8 in Diever.

Artikel geplaatst door Redactie op 6-05-13 10:28.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Da's Mooi via:
Advertentie
Advertentie